Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Η μασκαροφοβία μου - Πώς να χτίσετε φλεβαρίδες (Εγγυημένα)

Ανέκαθεν πίστευα ότι ακόμα και αν δεν βαφτείς μία στρώση mascara επιβάλεται να φορέσεις. Οι όμορφες και πλούσιες βλεφαρίδες τόνιζουν το βλέμμα όσο τίποτε άλλο. Μπορείς να βάλεις 18.000 σκιές αλλά χωρίς mascara έχεις κάνει μισή δουλειά.





Το δικό μου πρόβλημα άρχισε από τη στιγμή που πίστεψα ότι οι βλεφαρίδες μου θα παραμείνουν υπέροχες και υγιείς ακόμα και αν κάθε βράδυ αφαιρώντας τη mascara έχανα και 5 με 6 από αυτές!
Ειδικά, χρησιμοποιώντας σκληρές mascara του εμπορίου (και πολυδιαφημισμένες), που ναι μεν έκαναν τις φλεβαρίδες κάγκελο, κατέστρεφαν δε και την τρίχα αλλά και τη διάθεσή μου!
Έτσι, λοιπόν, ξύπνησα μία ωραία πρωία πριν μισό χρόνο και οι βλεφαρίδες μου είχαν κάνει φτερά!



Ναι! Ήταν η πρώτη φορά, το τονίζω, η ΠΡΩΤΗ φορά που πέταξα καλλυντικό στα σκουπίδια πρίν λήξει! Σταμάτησα να βάζω mascara και έψαχνα κορτινοζούχα αλοιφή που θα έκανε τις βλεφαρίδες μου όπως πρώτα. Το δεύτερο προφανώς και ήταν λάθος. Αν δεν έχετε σοβαρό πρόβλημα μην βάλετε κορτιζόνη! Μπορείτε ακολουθώντας απλά tips να ξαναδείτε τις όμορφες βλεφαρίδες σας στο καθρέπτη ότι δηλαδή έκανα κι εγώ.



Tip N. 1

Μην τις τρίβετε σαν να μην υπάρχει αύριο! Να αποφεύγετε να τις αγγίζετε και όταν τις ξεβάφετε να βάζετε πρώτα ένα ειδικό λάδι που αφαιρεί την mascara (εγώ χρησιμοποιώ το Johnson's face care daily essentials που είναι εξαιρετικό, θρέφει τις βλεφαρίδες, αφαιρεί ακόμα και αδιάβροχη μάσκαρα και είναι για κάθε τύπου επιδερμίδας), μετά πλύνετε προσεκτικά με ένα καθαριστικό προσώπου την περιοχή (και στη συνέχεια όλο σας το πρόσωπο) και αφού σκουπιστείτε με μία ΚΑΘΑΡΗ πετσέτα, ξαναπεράστε τις βλεφαρίδες με το λαδάκι. Αφήστε το να απορροφηθεί. Τέλεια!



 Tip N. 2

Επειδή πολλές από εμάς, είτε φοράμε φακούς επαφής είτε ξημεροβραδιαζόμαστε στον υπολογιστή, ταλαιπωρούμε τα μάτια μας συνεχώς. Μπορεί για παράδειγμα να μας πιάσει φαγούρα λόγω ξηροφθαλμίας ή επειδή έχουμε βάλει κάποιο προϊόν που μας ενοχλεί (π.χ., μολύβι στο waterline του ματιού). Μην τρίβετε και χρησιμοποιείστε φυσικά δάκρυα. Το τσούξιμο και η ενόχληση θα περάσουν σε λίγα λεπτά. Επίσης, έχουν έρθει και στην Ελλάδα, οι σταγόνες της Kiten Beauty, οι οποίες εκτός ότι είναι φυσικό προϊόν, με μία χρήση εξαφανίσουν κοκκινίλες από τα μάτια αφού περιέχουν  υαλουρονικό οξύ 0.2% που ξεκουράζει, αναζωογονεί και προστατεύει τα ευαίσθητα και κουρασμένα μάτια, ιδίως εάν αυτά έχουν ταλαιπωρηθεί από σκόνη, ερεθισμούς και κοκκινίλες. Οι hollywoodτιανοί λέει τα αγοράζουν με τις κούτες. Απευθυνθείτε στο φαρμακείο της περιοχής σας.

Tip N. 3

Όσες έχετε ελλατωματικές βλεφαρίδες μην χρησιμοποιείτε αδιάβροχη mascara. Θα τις σκληρύνει και με το τρίψε-τρίψε θα τους δώσετε το αποτελειωτικό χτύπημα. Χρησιμοποιείστε μία κανονική αλλά προσοχή ΟΧΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΒΟΥΡΤΣΑΚΙ! Το πλαστικό βουρτσάκι στη mascara αδυνατίζει απίστευτα τις βλεφαρίδες και τις σπάει. Να διαλέγετε τρίχινο μεγάλο ή μικρό βουρτσάκι δεν έχει σημασία.




Tip N.4

 Ήρθε η ώρα να τις βάψετε. Βάζετε το βουρτσάκι σύριζα στις φλεβαρίδες και με κίνηση ζιγκ-ζάγκ βάφεται προς τις άκρες των βλεφαρίδων (δηλαδή προς τα επάνω). Έτσι τους δίνετε όγκο και μήκος. Όχι με άγριες κινήσεις. Επίσης, δεν ξεχνάμε να βάψουμε και τις μικρές τριχούλες στην άκρη του ματιού. Όταν είναι βαμμένες και αυτές, δίνουν ένα πιο ολοκληρωμένο λούκ στο μάτι. Πρέπει να γνωρίζετε ότι το να βάζουμε μάσκαρα δεν είναι δουλειά 1 λεπτού. Η σωστή τοποθέτηση απαιτεί λίγο χρόνο παραπάνω. Χαρίστε λοιπόν στον εαυτό σας 5 με 10 λεπτά και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
Τέλος, για όσες έχουν γερές φλεβαρίδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν πιστολάκι στεγνώνοντάς τες. Τοποθετείτε το πιστολάκι κάτω από τις φλεβαρίδες, περίπου στο ύψος του στόματος και στεγνώνετε με μισοκλεισμένα μάτια. Είναι ένα καλό tip για να γυρίσουν οι βλεφαρίδες και να μείνουν έτσι για όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Θα αποκτήσετε εγγυημένα φλεβαρίδες χιλιομέτρου.

Μέχρι το επόμενο post να είστε καλά και να χαμογελάτε ^___^

ΧοΧο



1 σχόλιο:

  1. Και φυσικό ελαιόλαδο είναι απο τις καλύτερες λύσεις για να αφαιρείς την μάσκαρα απο τις βλεφαρίδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μου το σχόλιό σας